Neem nu deel aan onze wedstrijd Een zomer vol spellen baby's

Baby Blues

2 tot 4 spelers
Vanaf 8 jaar
Speeltijd 30 minuten

Speluitleg

Elke speler is een werknemer in een crèche. Je bent verantwoordelijk voor 5 baby's en het enige dat je moet doen is ze gelukkig houden, maar eenvoudig is dat niet. Je tegenstanders zullen namelijk alles doen om je baby's aan het huilen te brengen. Vuile pampers, gestolen fopspenen en vernielde muziekmobielen zijn maar enkele van de uitdagingen waarmee je geconfronteerd zal worden.

Elke ronde heb je namelijk even de tijd om in het geniep een baby van een tegenspeler nerveus te maken. Enkele suggesties die zeer goed werken zijn het wakker maken van de baby zodat ze zin krijgen in hun flesje, hun fopspeen stelen of dat muziekmobieltje dat een rustig deuntje aan het spelen is in de vernieling werken. Of ja, nog een goede tip. Geef ze een speeltje dat veel lawaai maakt. Zo maken ze direct ook de naburige baby's wakker! De rest van de tijd tijdens je speelbeurt kan je gebruiken om je eigen baby's gelukkig te houden. Zo zal je ze wel eens een potje babyvoeding moeten geven, een pamper verversen of een kalmerend muziekje opzetten. Zit je even zonder pamper? Geen probleem, vraag er gewoon eentje aan je collega's! Maar dat je hun aangeboden hulp kan vertrouwen is een andere zaak...

Een dol spel dat de niet aanraden als je last hebt van de baby blues!

Online uitleg

  • Door de strike reglementering op kinderarbeid kan het even duren voor we klaar zijn met alle opnames. Van zodra de acteurs ontwaken van hun middagdutje laten we de camera's opnieuw draaien.

Foto's

Variant

Hier plaatsen we nog enkele suggesties voor spelvarianten. Uiteraard zullen deze dikwijls betrekking hebben op de teddybeer die bij in het doosje is gestopt. Heb je zelf suggesties? Laat het ons weten!

Teddybeer 1: Tijdens het testen van het spel kon je met de teddybeer eender welk probleem oplossen, maar slechts voor één ronde. Als je dus een nerveuze baby hebt kan je een teddybeer hierop spelen zodat hij niet gaat huilen. De volgende ronde moet je de teddybeer wel afleggen en een andere oplossing zoeken.

Teddybeer 2: Geef een teddybeer aan een huilende baby en verwijder de huilende babykaart zodat de baby terug gelukkig is. De aangrenzende baby's worden hierdoor wel jaloers en beginnen onmiddellijk te huilen. Dit is ook van toepassing op de aangrenzende baby van een tegenspeler (zoals bij de toeter). We raden wel aan slechts 2 van de 4 teddybeerkaarten te gebruiken.