Baby Blues Continues

2 tot 6 spelers
Vanaf 8 jaar
Speeltijd 30 tot 45 minuten

Speluitleg

Een uitbreiding voor Baby Blues. Deze uitbreiding voegt 2 extra spelers toe aan het spel door middel van extra babykaarten. Bovendien zijn er nog enkele elementen toegevoegd die een meerwaarde bieden aan het spel.

Actiekaarten
Tijdens je beurt mag je nu ook actiekaarten spelen. Actiekaarten maken het onder andere mogelijk een baby (samen met zijn eventuele rode kaarten) te wisselen tegen een baby van je tegenstander of een tegenstander om een specifieke kaart te vragen die hij moet afgeven als hij ze bezit. De actiekaarten zorgen voor meer mogelijkheden tijdens je beurt en voor meer concliften met je tegenspelers.

De zieke baby
Oeps, een baby heeft te veel taart te eten gekregen op een verjaardagsfeestje en voelt zich misselijk. Kan je hem op tijd het medicijn toedienen? Als het niet lukt zal hij moeten braken en de baby links of rechts van hem krijgt dan de volle laag over hem heen en begint onherroepelijk te wenen.

Een variant voor 2 spelers
Als je het basisspel met 2 spelers speelt zijn de punten op de achterkant van de kaarten niet belangrijk en kan je niet ruilen, wat net een leuk en belangrijk aspect is van het spel. Omwille hiervan hebben we deze variant ontwikkeld. Er worden enkele deurbelkaarten in het deck geschud. Als de derde deurkaart wordt getrokken eindigt het spel onmiddellijk en worden de punten geteld. Er wordt ook een "kast" toegevoegd aan het spel. In deze kast zitten steeds 5 kaarten waarmee je mag ruilen. Elke beurt mag je één wissel uitvoeren. Door middel van extra actiekaarten kan je de alle kaarten in de kast wisselen of je kan de kast op slot doen voor je tegenstander en jezelf.

Baby Blues wordt nog gekker dan voorheen en met de 4 afzonderlijke uitbreidingen die in dit kleine doosje vervat zitten kan je dit spelletje een serieuze boost geven!

Online uitleg

  • Door de strike reglementering op kinderarbeid kan het even duren voor we klaar zijn met alle opnames. Van zodra de acteurs ontwaken van hun middagdutje laten we de camera's opnieuw draaien.

Foto's

Variant

Hier plaatsen we nog enkele suggesties voor spelvarianten. Uiteraard zullen deze dikwijls betrekking hebben op de teddybeer die bij in het doosje is gestopt. Heb je zelf suggesties? Laat het ons weten!

Teddybeer 1: Speel de rode teddybeer boven een baby van een andere speler. Als deze zijn baby tijdens zijn volgende beurt geen groene teddybeer kan geven begint hij te huilen en mag hij de rode teddybeer onmiddellijk bij een andere speler plaatsen. Als je toch de groene teddybeer kan spelen, leg je zowel de rode als de groene teddybeer op de aflegstapel.