Baby Cruise

3 tot 6 spelers
Vanaf 8 jaar
Speeltijd 30 minuten (of 5 minuutjes voor gewoon één ronde)
Auteur: Ally Steven Severi

Speluitleg

Zon, zee, gratis drankjes en gokautomaten! Welkom aan boord van de luxueuze Baby Cruise. Jij zorgt voor de kinderne... in het casino aan boord... met een cocktail in je hand. Daar geef je gul gratis drankjes aan andere "verantwoordelijke" ouders.

De instinker... Elke cocktail die je aanbiedt, verhoogt hun kansen om de jackpot te winnen, maar als ze te veel hebben gedronken geeft het je wel de kans om ze te laten betrappen wegen dronkenschap. De baby's laten ondertussen ook alles in het honderd lopen. Al die chaos geeft je veel kansen om te bluffen en er zelf met de jackpot vandoor te gaan.

Baby Cruise is een luchtig spel met zeer eenvoudige spelregels. Elke beurt moet je maar één ding doen en dat is een kaart (cocktail) van de trekstapel nemen en die aan een andere speler geven. Deze speler mag de kaart gedekt bewaren en is zelf als volgende aan de beurt. Als je op een bepaald moment 3 dezelfde jackpot symbolen bezit, win je de ronde. Een beetje onthouden wie welke kaarten heeft ontvangen is dus geen overbodige luxe, maar de groep zal je hierin ook zeker willen adviseren (maar kan je ze wel vertrouwen?).

De kaarten die je doorgeeft bevatten ofwel een baby ofwel een jackpot. Als je een jackpot geeft, dan geef je de speler een extra kans op de overwinning, want nu wint deze speler niet alleen met 3 identieke symbolen, maar ook met de combinatie op de jackpot kaart. Maar dit heeft ook een keerzijde. De extra cocktail op de jackpot kaart zorgt er ook voor dat je kan betrapt worden voor dronkenschap. Als je een baby kaart doorgeeft, mag je namelijk ook steeds de eigenschap van de baby op de kaart uitvoeren en zo zal de politie baby controleren dat je niet 3 dezelfde cocktails hebt gedronken. Als dat zo is, verliest de dronken speler de ronde. Er zijn ook nog andere baby'tjes in het spel. De kapitein verplicht je tegenstander een kaart uit zijn hand af te geven in plaats van eentje te trekken van de trekstapel in het begin van zijn beurt. De geluksbaby brengt je extra geluk met de jackpotkaarten en de verlegen baby moet je geven aan de speler met de minste kaarten.

Online uitleg

  • Door de strike reglementering op kinderarbeid kan het even duren voor we klaar zijn met alle opnames. Van zodra de acteurs ontwaken van hun middagdutje laten we de camera's opnieuw draaien.

Foto's

Variant

Speel je met jongere kinderen? Laat dan eerst de eigenschappen van de babykaarten achterwege en voer deze één voor één in als ze het spel leren kennen. Zo is het spel vanaf 6 jaar speelbaar.