Banjooli Cross

2 tot 5 spelers
Vanaf 8 jaar
Speeltijd 30 minuten

Speluitleg

Banjooli Cross is een gekke struisvogelrace, waarbij je de juiste uitslag van de race moet voorspellen om de nieuwe sjamaan te worden van de stam. De oude traditie wil namelijk dat de tovenaar die met zijn toverkracht de race het meest kan beïnvloeden de nieuwe sjamaan moet worden.

Elke beurt dobbel je met de bewegingsdobbelstenen en de tovenaarsdobbelsteen. Vervolgens mag je één struisvogel verplaatsen op basis van de bewegingsdobbelstenen ofwel een struisvogel betoveren op basis van de tovenaarsdobbelsteen. Een rechte race naar de finish zal het echter niet worden. Struisvogels springen over elkaar, zitten vast achter een versperring of ze steken wel eens hun kop in het zand. Bovendien kan je het parcours nog aanpassen met gevaarlijke passages zoals onder andere lavastromen of een rivier met krokodillen.

Als op één na alle struisvogels de finish zijn gepasseerd worden de punten geteld op basis van geheime voorspellingen aan het begin van de race. Je krijgt punten voor de struisvogels die in de top-3 zijn geëindigd, maar je kan je score bovendien nog verdubbelen als je de laatste positie correct hebt voorspeld. De winnaar wordt de nieuwe sjamaan van de stam.

Online uitleg

  • Onze struisvogels zijn momenteel druk bezig met de opnames van deze video. We garanderen dat er geen struisvogels gewond zullen raken tijdens de opnames!

Foto's

Variant

Wil je het einde van de race sneller laten verlopen? Gebruik de enkel nog het witte resultaat als joker op de zwarte dobbelsteen. Je mag dus op de zwarte dobbelsteen niet een kleur van een struisvogel die reeds is aangekomen als joker gebruiken. Het is zo lastiger om een struisvogel te betoveren en je bent sneller verplicht een struisvogel te verplaatsen omdat je niet kan kiezen om de zwarte dobbelsteen te kiezen als actie.