Blockers

2 tot 5 spelers
Vanaf 8 jaar
Speeltijd 30 tot 40 minuten

Speluitleg

Because this game isn't available in English we don't offer a translation for this page.

Blockers is een abstract legspel met eenvoudige spelregels, maar grote diepgang. Je doel is om zo weinig mogelijk groepen met tegels te creëren tegen het einde van het spel.

Elke beurt leggen de spelers één van hun vijf tegels op een spelbord dat bestaat uit 9x9 vakjes en trekken een nieuwe tegel ter vervanging. Elke tegel bevat een cijfer, letter of symbool. Een cijfer kan alleen geplaatst worden in de kolom met het juiste cijfer, een letter kan enkel gelegd worden in de rij met het juiste cijfer en een symbool kan alleen gelegd worden in het 3x3 gebied met hetzelfde symbool.

Als een andere speler een tegel heeft geplaatst mag deze vervangen worden op voorwaarde dat je hierdoor geen extra groepen creëert bij je tegenstander. Op het einde van het spel krijg je 1 strafpunt voor elke groep die je gecreëerd hebt en hierbij tel je evenveel strafpunten als het aantal tegels van de kleur waarvan je de meeste tegels hebt vervangen. Dit is je eindscore. De speler met de minste strafpunten wint het spel.

Online speluitleg

Foto's

Variant

Wil je de geluksfactor een klein beetje verlagen? Laat dan elke speler vooraf de Blockers!-tegel zoeken en open naast zijn rekje leggen. Je mag deze tijdens je beurt spelen in plaats van een tegel uit je rekje. Je trekt dan geen tegel bij die ronde. Op deze manier kan je op eender welk moment je joker inzetten en ben je niet afhankelijk van wanneer je hem tijdens het spel trekt.

Wil je een pittiger spel met 3 spelers? Leg dan voordat je start willekeurig een 20 tegels van een vierde kleur op het spelbord. Maak hiermee enkele groepjes, maar laat ook enkele tegels los liggen. Deze tegels kunnen gevangen worden tijdens het spel zoals tegels van andere spelers en tellen bij de eindscore ook mee als strafpunten.