Cover Me

2 tot 5 spelers
Vanaf 10 jaar
Speeltijd 45 tot 60 minuten
Auteur: Bram Verbiest

Speluitleg

In Cover Me ben je de hoofdredacteur van een magazine en jouw taak is om het publiek te brainwashen zodat ze denken dat de modellen die op jouw covers staan de meest stijlvolle zijn in de modeindustrie. Spijtig genoeg kan je dit niet alleen realiseren, maar heb je ook de hulp nodig van de andere magazines. Deze zijn alleen geïnteresseerd om de modellen in hun portfolio te lanceren. Kan jij de andere hoofdredacteurs manipuleren zodat ze jou helpen je doel te realiseren en tegelijkertijd hun dromen vernietigen om het meest prestigieuze modemagaine te worden?

In meer detail wordt het spel in seizoenen gespeeld. Elke 3 maanden vormen een volledig seizoen en na elk seizoen wordt een seizoensspecial gepubliceerd met jouw topmodel. Om een model te selecteren moet een speler de keuze maken uit de modellen uit zijn portfolio. Gebaseerd op de selectie van de verschillende magazines beïnvloed je het publiek en bepaal je de modetrends voor dat seizoen. Door te anticiperen op de keuzes van je tegenstanders en het juiste model te kiezen, kan je proberen een model op de cover van je seizoensspecial te krijgen dat volledig trendy is. Als je hierin slaagt, scoor je punten. Als je er niet in geslaagd bent, scoor je geen punten tenzij je drie modellen op de cover hebt geplaatst die geen enkel modekenmerk bezitten van dat seizoen. Zo zou je alle 3 modellen gelijktijdig scoren, maar dit is zeker geen makkelijke opdracht.

Spijtig genoeg is het niet mogelijk om je topmodellen te houden omdat ze op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten. Hierdoor zie je tijdens het spel modellen vertrekken en de selectie van vervangers is ook een sleutelelement van het spel.

Na drie jaar (12 seizoenen/rondes) komt het spel ten einde. Je telt de punten die je modellen tijdens het spel gescoord hebben. Niet alle modellen hebben dezelfde puntenwoorde. Hoe later het model in het spel is gekomen, hoe meer punten ze zal waard zijn omdat zo'n model moeilijker te scoren is.

Het spel bevat 162 unieke modellen in hoog detail, een catwalk met publiek die ook dienst doet als opbergoplossing, een scorebord en markers om een zo realstisch mogelijke spelervaring aan te bieden. Wie zal de ster worden op jouw cover?

Online uitleg

  • Nog niet beschikbaar

Foto's

Variant

Niet beschikbaar.