Fast Shot

2 tot 4 spelers (voor 3 of 4 spelers zijn 2 verschillende doosjes nodig)
Vanaf 6 jaar
Speeltijd 5 minuten per ronde
Auteur: Jurgen Spreutels
Illustraties: Jurgen Spreutels

Speluitleg

Fast shot is een supersnel spel voor jong en oud. Wie het eerst met zijn schijfje de opdracht afwerkt en in het doel schiet, is de winnaar! We brengen 2 verschillende doosjes uit waarbij enkel de kleur van de speelstukken verschilt. Verder zijn er geen verschillen. Als je beide doosjes combineert, kan je ook tot 4 spelers spelen.

Er zijn 2 verschillende soorten opdrachten beschikbaar. Bij het eerste type moet je eerst je paaltjes omver schieten en dan pas mag je scoren. Bij het tweede type moet je jouw schijfje tussen alle poortjes schieten voor je mag scoren.

Doordat je beiden naar hetzelfde doel schiet, komt er ook wel wat tactiek bij kijken. Je moet niet alleen zorgen dat je zelf je opdracht volbrengt en scoort, maar je moet ook zorgen dat je tegenstander niet kan scoren. Een goede positionering is dan cruciaal. Je kan ook schieten op het schijfje van je tegenstander en zelfs op het doel om dit te verplaatsen.

Als je 2 verschillende sets combineert, kan je ook spelen tot 4 spelers. Je kan volgens de normale regels spelen met 3 of 4, maar met 4 spelers kan je ook beslissen om in teams te spelen.

Video

Foto's

Variant

Je moet je zeker niet houden aan de bijgesloten opstellingen. Laat je inspiratie de vrije loop en zoek ook eens een andere ondergrond op dan je speeltafel!