NIEUWS

Image

Farm Rescue

Gepost door Tom op 13-9-2019
Nadat we vorig jaar ons assortiment van de middelzware tot zware spellen hebben uitgebouwd, wordt het tijd om ook ons assortiment kinderspellen terug te versterken. We zijn zeer blij dat we Farm Rescue in BelgiŽ en Nederland zullen kunnen gaan verdelen.

We hebben dit spel van in de prototype fase opgevolgd, maar Brain Games heeft het spel uiteindelijk kunnen afwerken. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en zullen dan ook de Belgische en Nederlandse markt voor onze rekening nemen.

Farm Rescue is een spel voor 1 tot 5 spelers vanaf 4 jaar en won al op de UK Games Expo de Players Choice Award.

Het is een coŲperatief geheugenspel. In het begin van het spel liggen alle tegels met dieren open op tafel. Na een worp met de dobbelstenen moet je de betreffende tegel (bijvoorbeeld de kip met groene achtergrond) omdraaien. Als je echter een combinatie rolt die niet meer open op de tafel ligt, moeten de spelers samen aanwijzen waar deze tegel ligt. Hebben ze het juist, dan komt de boer 1 veld dichter bij de wolf . Bij een verkeerde keuze zal echter de wolf richting de boerderij lopen en verder van de boer weg. Als je er samen met je medespelers in slaagt om de wolf te vangen voor deze de boerderij heeft bereikt, win je het spel.

3 commentaren

Image
Lotte Willearts
15-2-2020 14:38

Niet alleen leuk in klasverband, maar ook bij ons thuis. Super spel!

Image
Evy
16-3-2020 20:21

Op de Libelle winterfair aangekocht en het slaat enorm aan in de klas. U vertelde mij destijds dat u verschillende spelvormen ging uitwerken om dit spel op verschillende manieren te spelen. Ik mocht u hiervoor contacteren. Kan u mij deze bezorgen? Mvg Franssen Evy

Image
Pogo
20-3-2020 09:10

Dag Evy, Echt andere spelvormen is het niet, maar we zijn van plan in de volgende versie enkele suggesties aan te bieden om het spel makkelijker of moeilijker te maken. Makkelijker (afzonderlijk toe te passen): - Laat de wolf 2 vakjes achteruit starten - Let de tegels per kleur (of per diersoort) in groepjes samen (voor zeer jonge kinderen) Moeilijker (afzonderlijk toe te passen): - Laat de wolf 2 vakjes vooruit starten - Als je een dobbelresultaat hebt met een joker en je beslist om te raden, moet de wolf 2 vakken vooruit als je het fout hebt. - Als je kleur en dier fout hebt geraden, gaat de wolf 2 vakken vooruit Zeer moeilijk (niet echt geschikt als er geen volwassenen meespelen): - Als je een joker dobbelt en je kan een tegel omdraaien moet je dit doen. Je mag pas raden vanaf het niet mogelijk is een tegel gedekt te leggen. - Als je een fout maakt, zet je niet allen de wolf een vak vooruit, maar ook de boer een vak achteruit.

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht