The Snitch

4 tot 6 spelers
Vanaf 10 jaar
Speeltijd 30 minuten
Auteur: Ally Steven Severi
Illustraties: Ally Steven Severi

Speluitleg

Je hebt slechts één opdracht! Smokkel het geweer naar binnen en schiet op "The Snitch"... Tenzij je dat zelf bent natuurlijk...

In the Snitch probeer je samen met de andere gevangenen te ontsnappen. Het spel start dus volledig coöperatief, want iedereen heeft hetzelfde doel. Als er genoeg plannetjes slagen, kan je aan de finale beginnen, maar als er plannetjes mislukken, worden de bewakers achterdochtig en bestaat de kans dat ze een snitch rekruteren. Doorheen het spel zal iedereen dus meer en meer achterdochtig worden.

Als het moment van de waarheid aanbreekt, zal de groep moeten beslissen wie het geweer dat net is binnengesmokkeld ontvangt. Deze gevangene is de leider tijdens de finale ontsnapping en heeft ook de kans om iemand neer te schieten. Met een beetje geluk schiet je op de snitch zodat deze de ontsnapping niet kan saboteren, maar weet jij nog wie je kan vertrouwen?

Online uitleg

  • Nog niet beschikbaar

Foto's

Variant

De eerste spelletjes heeft de Snitch een voordeel omdat de spelers nog minder ervaren zijn het spel. Je kan overwegen om de finale de eerste spelletjes al op te starten na 4 gelukte schemes.