NIEUWS

Image

Baby Blues Continues

Gepost door Tom op 2-6-2016
Bij de lancering van Baby Blues ging onze eerste droom in vervulling, een spel van eigen bodem uitgeven. Dromend van spelers die evenveel plezier zouden beleven als wij met ons kersvers babyspel. De enthousiaste reacties bij de lancering in Essen en de vele geïnteresseerde licentiepartners stelden ons gerust en gaf ons de energie om verder te brainstormen over het spel.

Daarom kunnen we, dankzij jullie steun, trots aankondigen dat er een uitbreiding van Baby Blues zal verschijnen. Samen met – jawel! – een tweede druk van Baby Blues.

De uitbereiding zal: Baby Blues Continues heten en zou tegen september beschikbaar moeten zijn.

De uitbereiding bestaat uit enkele losse componenten die samen of afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Hieronder een kort overzicht:

1) Een vijfde speler

Er worden kaarten toegevoegd voor een vijfde speler. Zo wordt Baby Blues een spel voor 2 tot 5 spelers.

2) De variant voor 2 spelers

Als je het originele spel speelt met 2 spelers, zijn er twee aanpassingen vergeleken met het spel voor grotere groepen. Ten eerste kan je niet ruilen en ten tweede zijn de punten op de achterzijde van de kaarten niet relevant. Deze twee zaken worden opgelost dankzij de variant. Ten eerste kunnen er kaarten opduiken waarbij de ouders hun kinderen vroegtijdig komen ophalen. Als de derde kaart opduikt is het spel onmiddellijk afgelopen en kan je de punten tellen. Ten tweede is er ook een kast beschikbaar. Je kan steeds een handkaart ruilen met een kaart in de kast, maar let wel op... Je tegenstander kan de kast op slot doen, zodat je ze tijdelijk niet kan gebruiken. Daarnaast kan de inhoud van de kast gewisseld worden. Met deze alternatieve manier van ruilen, die je ook niet steeds geeft wat je hoopt, hopen we meer het spelgevoel te creëren dat je ook hebt tijdens een spel met meerdere spelers.

3) Een nieuw type kaart: de actiekaart

Er wordt een nieuw type kaart toegevoegd aan het spel en dat is de actiekaart. In je beurt mag je bovenop de gebruikelijke acties ook nog een willekeurig aantal actiekaarten spelen. Hiermee kan je onder andere problemen doorschuiven van de ene baby naar de andere of een baby ruilen met een tegenstander. Aan jullie om het uit te testen, maar wij zijn alvast van mening dat het spel met deze actiekaarten nog net een beetje gemener, maar ook tactischer wordt...

4) Een nieuw probleem: de misselijke baby

Wat gebeurt er als een baby te veel taart heeft gekregen op zijn verjaardagsfeestje? Hij wordt misselijk en dat probleem is pas opgelost als hij moet overgeven. De eigenaar van de baby kan zelf kiezen welke aangrenzende baby getrakteerd wordt met dit heerlijke cadeau. Het slachtoffer begint in ieder geval onherroepelijk te huilen en de misselijke baby is daarna terug helemaal tevreden. Gelukkig is er een medicijn aanwezig waarmee je dit euvel kan voorkomen. Maar kan je het op tijd toedienen?

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht