NIEUWS

Image

Wurst Case Scenario komt er aan

Gepost door Tom op 31-7-2018
Wurst Case Scenario van de nieuwe spelauteur Mathias Rossie is een humoristisch spel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar dat speelt in 20-30 minuten.

In de worstenfabriek is er iets fout gelopen en er is een batch met slechte worsten geproduceerd. Ze hebben deze worsten op de transportband richting de vleesverwerker gesmeten, maar daar zijn de worsten tot leven gekomen en rennen ze voor hun leven om aan een gewisse dood te ontsnappen.

In het begin van het spel krijg je twee geheime identiteiten (slechts 1 met 5 of 6 spelers). Elke beurt speel je één van je drie handkaarten en daarna trek je er een nieuwe. De kaarten laten je toe om de worsten (ook die van andere spelers) te verplaatsen. Ook zijn er kaarten met Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise die de plannen wat in de war kunnen sturen. Bovendien zal de wondermooie Miss Ketchup ook nog een oogje in het zeil houden.Als iedereen aan de beurt is geweest, dan wordt de transportband in werking gezet en bewegen alle worsten richting de vleesverwerker. Daarna begint een nieuwe ronde met een nieuwe startspeler. Uiteindelijk zullen de worsten één voor één in de vleesverwerker vallen. Als je de laatste worst hebt die nog in leven is, ben je de winnaar van het spel. Het kan dus zijn dat je worsten al in de vleesverwerker zijn gevallen, maar dan blijf je gewoon doorspelen. Vanaf je bent uitgeschakeld, zal je namelijk vooral bezig zijn met je zoete wraak te plannen. De uitgeschakelde spelers proberen een situatie te creëren waarbij de laatste worsten op de band samen in de vleesverwerker vallen en dan is er geen winnaar. Dit is echt het Wurst Case Scenario! Maar dit is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wie zijn de eigenaars van de worsten op de transportband en met wie moet je samenwerken om het Wurst Case Scenario te triggeren?

Mathias R. is een enthousiaste werknemer bij Colruyt en daar hadden ze ook al zijn prototype opgemerkt. Omdat ze Mathias graag willen ondersteunen, zijn we bij Colruyt groep ons afgewerkte prototype gaan voorstellen. De reacties waren zeer enthousiast en er volgende als snel een mooie samenwerking. Colruyt gaat het spel ondersteunen via al haar kanalen. Daardoor zal je dit jaar het spel enkel bij hen in de rekken terugvinden. Wil jij Mathias ook steunen? Afspraak bij Dreamland of Colruyt!

4 commentaren

Image
Kevin
31-7-2018 11:10

Super!

Image
Joppe
1-8-2018 10:23

Mathias ken ik als een verbeeldingskrachtige boardgamer. Het is voor mij dan ook heerlijk uitkijken naar dit spel!

Image
Mezelf
1-8-2018 15:28

Ziet er lollig uit. Let the wurst go! :)

Image
Lotte Willearts
15-2-2020 14:52

Grappig en chaotisch spel met schattige worstjes. Leuk voor de hele familie.

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht