NIEUWS

Image

Hydra Games Distribution

Gepost door Tom op 5-11-2018
Als de kleintjes hun koppen bij elkaar steken...
Groot nieuws in spellenland van de kleine spelers op de markt. Op Essen vorig jaar was er al een mooie samenwerking tussen Black Box Adventures, The Mountain Men en Jumping Turtle Games. Voor zij die ons bezocht hebben, zagen dat Keep Exploring Games zich dit jaar aan de rangen heeft toegevoegd. En voor ons is het vrij duidelijk, door samen te werken, bereik je meer op korte termijn dan ieder je eigen weg te gaan. We waren dan ook onder de indruk als we onze eigen ingerichte stand aan het bekijken waren op Essen.
Laten we ook nog even Waterfal Games vermelden. Al waren ze niet aanwezig op Essen. Op Spel 2018 zullen ze ook deel uitmaken van onze nieuwe samenwerking, die voortaan de naam Hydra Games Distribution zal krijgen.
Met Hydra Games Distribution gaan we ons als blok organiseren om de samenwerking met handelaars te vereenvoudigen. Met zijn allen hebben we al een mooie waaier aan spellen en door onze stock centraal te organiseren, zal het ook veel makkelijker zijn om een snelle bevoorrading te geranderen.

Ook op Essen was er bij vele (kleinere) uitgeverijen interesse om deel te nemen aan deze samenwerking, waardoor Hydra Games zich niet enkel beperkt tot het aanbieden van de spellen van boven genoemde, maar al een stevige portfolio heeft met sterke spellen.
Wat heeft Hydra op dit moment al te bieden? Laten we het even op een rijtje zetten:
Waterfal Games laat je kennismaken met Kwis't. Een trivia-spel waar je niet per sé de slimste moet zijn om het spel te winnen. (Nu, het kan wel helpen!) Maar goed kunnen bluffen is net zo belangrijk. De ontwerpers hebben ook rekening gehouden met de "taalgrens". Wat wil zeggen dat er zowel een Nederlandse als een Vlaamse versie beschikbaar is.

Black Box Adventures heeft er dit jaar weer een succesvolle kickstartercampagne op na gehouden. Dit keer met Itchy Monkey. Je kruipt in de huid van een luizenkoningin en je probeert je territorium (in de vorm van verschillende soorten apen) uit te breiden. Het is een zeer tacktisch spel, waarbij je goed je tegenstander in het oog moet houden zodat die niet stiekem met de overwinning aan de haal gaat. Bekijk ook zeker de kleine uitbreiding Licence to Kill!

Keep Exploring Games heeft enkele kleppers op zijn palmares staan. Hij mag zich de troste bezitter van de Maskerreeks noemen. Tikal, Cuzco, Mexica... Voor velen roept het allicht het nodige sentiment op van je beginnende jaren als speler. Mocht je toen dit spel niet in je collectie hebben opgenomen, laat dan nu de kans niet liggen. De spelstukken hebben een enorme upgrade gehad en het spel oogt visueel zeer mooi. Vergeet ook niet de succesvolle kickstarter van Tour Operator, waar je probeert een succesvol reisbureau uit te baten.

Bij Jumping Turtle Games vind je enkele lichtere spellen in het gamma. Fast Shot is het vederlichte tafelgolfspelletje waar je als eerste je paaltjes tegen de vlakte moet zien te krijgen en vervolgens je een weg naar het doel banen. Een tweede eigen release is The Snitch, waarbij je als gevange uit de gevangenis probeert te ontsnappen. In het begin van het spel kan je er van op aan dat iedereen elkaar wil proberen te helpen. Maar naarmate het spel vordert en de argwaan groeit tussen de spelers - en er eventueel een Snitch in het spel is gekomen - zal er soms met argusogen worden toegekeken als er een ontsnappingsplan mislukt. Zodra het geweer is binnengesmokkeld, dan kan de ontsnapping echt beginnen.
Vrijdag 9 november is de officiële release van Santa Maria, Santa Maria American Kingdoms en Welcome To... in België en Nederland. Wat wil zeggen dat de titels nog net naar het Spellenspektal mee kunnen en daar beschikbaar zullen zijn!

En daar stopt het niet. Ondertussen zijn er op Hydra ook al spellen beschikbaar van onder andere Drawlab Entertainment, Looping Games, Ludo Nova en meer. Het aanbod blijft trouwens steeds groeien.

En als laatste brengen we ook nog graag het spel Escape Tales - The Awakening (Engelstalig) onder de aandacht van Board & Dice. Je kan een korte demo komen spelen op zowel het Spellenspektakel als Spel. Een escape game waar de nadruk vooral ligt op het verhaal en niet zo zeer op het tijdig ontsnappen uit een kamer. Maar meer willen we liever niet spoilen.

We wensen iedereen alvast heel veel speelplezier met de Essen-nieuwigheden.
En we hopen jullie terug te zien op één van de beurzen binnenkort.

Winkeliers die willen aankopen via Hydra Games distribution kunnen steeds contact opnemen of een account aanmaken.

Ruben, Ruurd, Bas, Bart, Alina, Martin, Tom, Ally, Mathias

Winkeliers die interesse hebben kunnen meer informatie vinden op Hydra Games Distribution. Het is ook mogelijk om een account aan te vragen.

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht