NIEUWS

Image

The Warp

Gepost door Tom op 30-6-2019
We zijn zeer trots om te kunnen meedelen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Thomas Snauwaert voor de ontwikkeling van zijn bordspel "The Warp". Zijn prototype was ons opgevallen op Spel 2018 en we hebben een eerste contact gelegd. Nadat we het spel getest hadden waren we onder de indruk van de mogelijkheden en variatie die het spel te bieden heeft. Ook de gesprekken met Thomas verliepen zeer vlot en we stelden snel vast dat we op dezelfde lijn zaten voor de verdere ontwikkeling van het spel. Bovendien heeft Thomas een realistische en bescheiden aanpak die volledig past bij onze uitgeverij. Momenteel wordt het spel nog volop getest en op basis van de feedback worden nog verbeteringen aangebracht, maar we zitten in de laatste rechte lijn naar de ontwikkeling van een finaal prototype. Hierdoor denken we dan ook dat het moment is gekomen om onze samenwerking aan te kondigen. We heten Thomas hierbij dan ook welkom in de Jumping Turtle Games familie!

Hoe gaat het nu verder? Nu de fase van playtesting in de laatste rechte lijn zit, wordt het tijd om het spel concreet vorm te geven. Het artwork is al ver gevorderd, maar vanaf dat punt moeten we alles nu opstarten. Ondertussen gaan de playtests verder, dus je hebt nog zeker de kans om Thomas aan te treffen op een evenement of spellenclub. The Warp zal trouwens ook als prototype aanwezig zijn met een stand in Essen, waar we het spel voor het eerst zullen tonen aan het internationale publiek.

Als alles volgens plan verloopt, zal het spel dan in de loop van 2020 op Kickstarter verschijnen, maar met het doel om het spel ook een leven te geven na Kickstarter. Als kleine uitgeverij is het voor ons niet evident om de middelen te voorzien die nodig zijn om zo'n grote productie tot stand te brengen. We zijn dan ook zeer blij dat er een initiatief zoals Kickstarter bestaat om ons een kans te geven de fondsen op te halen om dit spel de uitstraling te geven die het verdient.

The Warp is een 4X bordspel (ontdekken - uitbreiden - uitbuiten - uitroeien) voor 2 tot 6 spelers. De planeet Yortar werd na een cataclysmische ramp met een verborgen warppoort aan zijn lot overgelaten. De overgebleven kolonies trokken zich terug in hun beschermende domes maar gingen gebukt onder isolement en revoluties. Na 5 jaar is de tijd echter gekomen om opnieuw naar buiten te treden en het bestuur van de in jouw kolonie dominante rassen te legtimeren. Elke speler kiest 2 leiders uit 16 unieke buitenaardse rassen en leidt hun kolonie naar rijkdom, herstel of dominantie. Je kan zelfs pogen de Warppoort te veroveren en te ontdekken wie verantwoordelijk is voor deze situatie. Tijdens het spel zal je moeten afrekenen met rivaliserende kolonies, onstabiele gebieden en verbannen rassen met wisselende allianties.

The Warp bevat meer dan 60 uiteenlopende missies die alle elementen van area control, card/resource management bluf en omkoping omvatten. Het is een interactieve mix van verovering en euro elementen, wat de spelers toelaat hun eigen speelwijze te ontwikkelen. Het spel kan ook gespeeld worden in diverse teamsetups , namelijk 2 vs 2, 2 vs 2 vs 2 en 3 vs 3.

Meer informatie kan je vinden via de volgende links:
http://thewarpboardgame.com/ (in opbouw)
https://boardgamegeek.com/boardgame/282775/warp
https://www.facebook.com/TheWarpBoardGame/

Wil je op de hoogte worden gesteld van belangrijke ontwikkelingen en een bericht ontvangen van de Kickstarter release, schrijf je dan in op de nieuwsrbief op de website: http://thewarpboardgame.com/

1 commentaar

Image
Eddy Sterckx
30-6-2019 12:46

De beschrijving klinkt als een game dat ons moet liggen - we komen dat zeker eens bekijken op Spiel

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht