NIEUWS

Image

Baby Crews

Gepost door Tom op 14-9-2019
Na een jaar zonder nieuw spel in de Baby reeks zijn we blij dat we dit jaar opnieuw een nieuwe titel aan jullie kunnen voorstellen. De nieuwe titel heeft de naam Baby Crews gekregen.

In Baby Crews is het je doel om een bemanning voor een piratenschip samen te stellen. Je zal goed scoren met een zeer gespecialiseerde bemanning (allemaal van hetzelfde type) of een zeer gevarieerde bemanning (allemaal verschillende types).

Baby Crews gebruikt een snel biedingssysteem waarbij je elke keer je aan de beurt komt een munt moet betalen. Als je dit niet doet, mag je alles wat reeds betaald is nemen, maar dan lig je wel uit de ronde. De speler die tot het laatste blijft bieden, mag een nieuw bemanningslid rekruteren uit de uitlage. Of eventueel kan je direct een schatkist nemen als die beschikbaar is. Daarna gaan de andere kaarten van de uitlage uit het spel en de bemanningsleden zijn vrij schaars...

Het spel bevat ook een gevorderde variant waarbij je ook de iconen op de kaarten kan gebruiken om het spel een extra dimensie te geven.

Ook zijn er alternatieve spelregels toegevoegd die bruikbaar zijn vanaf 5 jaar. Als de jongsten dus wat jaloers zijn en ook met die schattige baby'tjes willen spelen, is dat perfect mogelijk!

Met Baby Crews voegen we trouwens een nieuwe Belgische auteur toe aan onze groeiende lijst van spellenauteurs. Het spel is van Eddy Sterckx en werd geillustreerd door Ally Steven Severi. Het is een spel vanaf 8 jaar (5 jaar voor de variant) voor 2 tot 5 spelers dat speelt in 20 tot 30 minuten.

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht