NIEUWS

Image

Het ongelooflijke dierencircus!

Gepost door Tom op 11-10-2019
We duiken even terug in onze archieven... In 2017 schreven we onze eerste ontwerpwedstrijd uit. Achter de schermen werd er ondertussen hard gewerkt om het spel klaar te krijgen en nu is het zo ver! Het ongelooflijke dierencircus is geboren!

Arvid Klaverstijn is de ontwerper van dit luchtig kaartspelletje voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Het spel duurt ongeveer 30 minuten.

Iedere speler ontvangt 22 dierenkaarten met elk een waarde en een unieke eigenschap. Om de beurt moeten de spelers een dier naar de circusring sturen. Je kan dit enkel doen als je het optreden van het vorige dier kan overtreffen (een hogere waarde spelen). Als dit lukt, activeer je de eigenschap van je dier en is de volgende speler aan de beurt. Als iemand er niet in slaagt om het vorige optreden te overtreffen, wint de speler die het laatst een dier aan de ring heeft toegevoegd de volledige ring en begint de actieve speler een nieuwe ring.

De activiteiten van de dieren kunnen voor vele verrassingen zorgen en het is niet onbelangrijk om een beetje bij te houden welke dieren nog kunnen opduiken om je winstkansen te vergroten. Dit is het typische spel waarbij je in het begin denkt dat het enkel geluksafhankelijk is, maar waar je na enkele spelletjes leert hoe je het "geluk" een beetje in jouw richting kan sturen.
We hebben bij de ontwerpwedstrijd verschillende leuke spellen ontdekt, maar de reden waarom we deze als winnaar gekozen hebben is omdat het een zeer toegankelijk spel is met eenvoudige spelregels waarbij je toch met heel wat meer rekening moet houden dan op het eerste zicht lijkt.
Proficiat Arvid en we gaan het circus laten knallen!
Het ongelooflijke dierencircus is een taalafhankelijk spel dat we zowel in een Nederlandstalige versie als een Engelstalige versie (met de naam Animal Circus) zullen uitgeven.

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht