NIEUWS

Image

Flip-a-Zoo

Gepost door Tom op 14-10-2019
Flip-a-Zoo is een uitbreiding voor ons assortiment met kinderspellen. Het doel dat tijdens de ontwikkeling van dit spel voor ogen werd gehouden is dat het spel mee kan groeien met je kinderen.

Zo begint het in zijn meest eenvoudige vorm als een spel vanaf 4 jaar en door telkens een extra spelregel toe te voegen, wordt het spel steeds iets uitdagender. De volledige regels zijn bruikbaar vanaf 8 jaar.

In de zoo zijn alle dieren ontsnapt. Het ging eigen om een grap van die ondeugende aapjes die de deuren van de kooien hebben opengezet. Alle dieren hebben zich nu verstopt in de zoo en het is jouw taak om deze te gaan zoeken en terug in hun kooi op te sluiten.


Flip-a-Zoo is een omgekeerde memory met een push-your-luck mechanisme. Je draait in je beurt een tegel om en mag zo lang tegels blijven omdraaien tot je beslist om te stoppen... of tot je jezelf hebt kapot gespeeld. In de 4+ variant is dit alleen zo als je 2 keer hetzelfde dier hebt omgedraaid. De 4+ variant wordt ook met minder tegels gespeeld. Als je jezelf kapot speelt, moet je de tegels terug gedekt neerleggen waardoor de tegenstanders kunnen (proberen te) onthouden waar welke tegel ligt. Als je tijdig stopt, mag je alle verzamelde tegels nemen en voor je bewaren. Wie het meeste tegels verzamelt, wint het spel.


Als je kinderen deze variant beheersen, kan je alle tegels in de strijd smijten, maar moet je ook een extra regel aan het spel toevoegen. Je speelt je namelijk nu ook kapot als je 3 keer dezelfde kleur omdraait in je beurt. Verder verloopt het spel nog altijd hetzelfde.

Bij de volgende stap komen de aapjes ter hulp. Elke speler ontvangt 2 houten aapfiguren die je nadat je jezelf kapot hebt gespeeld op een tegel kan plaatsen. Die tegel wordt voor je beschermt en andere spelers mogen deze niet omdraaien tot je terug aan de beurt komt.

In de finale variant speel je nog altijd op dezelfde manier, maar wordt de puntenverdeling aangepast. Heb je 1 dier van een soort, scoor je hiermee 1 punt. Heb je 2 dieren van een soort, scoren deze samen 5 punten. Heb je alle 3 dieren van een soort, dan scoor je 0 punten voor die 3 tegels. Hierdoor krijgt het spel een extra dynamiek, want nu kan het zijn dat je een derde tegel van een soort omdraait en dat je misschien liefst jezelf zo snel mogelijk kapot speelt. Maar weet je nog welke tegels je hiervoor precies moet omdraaien zonder je tegenstanders te veel informatie te geven? De aapjes om tegels te reserveren komen nu ook zeer goed van pas.

1 commentaar

Image
Lotte Willearts
15-2-2020 14:34

Het "anti-memory" spel want je wil net NIET twee dezelfde kaartjes omdraaien. Zeer plezant.

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht