NIEUWS

Image

Once Upon a Dragon

Gepost door Tom op 18-10-2019
Laten we jullie voor onze volgende release meenemen naar de wereld van Draghan. In deze setting zullen verschillende van onze toekomstige releases zich afspelen. Dus na onze baby reeks, volgt nu ook onze Draghan reeks. De reeks zal zich kenmerken door sterk thematische spellen die gericht zijn op een breed publiek die toch dat tikkeltje meer zoekt.

Het koninkrijk Draghan is een idyllisch, groen land met glooiende heuvels, vruchtbare velden, en weelderige bossen. Maar het was niet altijd zo... Eeuwen geleden teisterden bloeddorstige draken deze regio. Gelukkig werden de draken verdreven naar het schaduwrijk, een wereld van eeuwige duisternis, waar vele monsters rondzwerven. Nu heerst er al lang een periode van vrede. De vraag is echter dat deze vrede nog lang zal duren. Er gaan geruchten dat het mysterieuze Genootschap van de Draak de monsters dient en plannen maakt om de draken te bevrijden uit het schaduwrijk.

Enkel een kleine groep dappere avonturiers kan hen tegenhouden... Het lot van het koninkrijk ligt in hun handen; zij kunnen het Genootschap ontmaskeren voor ze de portalen openen en zo uiteindelijk het land redden van de ondergang.

In Once Upon a Dragon neem jij de rol op van zon dappere avonturier en ga je samen met je mededespelers de strijd aan om de draak te verslaan. Elke beurt arriveer je op een nieuwe locatie waar je monsters en mogelijk uitrusting zal aantreffen. Jullie voornaamste wapen is een goede communicatie. Door goed te plannen en te overleggen probeer je telkens de monsters te verslaan om de uitrusting te bemachtigen om je te wapenen tegen het kwaad dat nog zal komen. Je begint de strijd in Draghan. Je zal hier vooral zwakkere tegenstanders treffen, maar er komen ook leden van het Genootschap van de Draak op je pad. Als je hun niet verslaat, zullen ze vluchten naar het schaduwrijk en dit maakt de eindstrijd heel wat moeilijker.

Als je denkt sterk genoeg te zijn, kan je de overstap wagen naar het schaduwrijk op zoek naar de draak. Hier wachten sterkere tegenstanders je op en zal je ook veel minder uitrusting aantreffen. Lukt het jullie om de draak te vinden en het koninkrijk te redden van een nieuwe periode van duisternis?

Once Upon a Dragon is een spel van Erlend Van der haegen voor 1 tot 4 spelers dat je speelt in 20 tot 30 minuten. Avonturiers vanaf 8 jaren zullen zonder problemen kunnen spelen. Jongere helden krijgen best nog een beetje assistentie.

1 commentaar

Image
Benny Slaggers
15-2-2020 14:30

De jongste kan niet zo goed tegen zijn verlies en houd van draken en monsters (welk kind niet). Dit co-operatief spel is zijn lievelingsspel geworden. En ik kan begrijpen waarom. Het zit simpel maar goed in elkaar,

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht