NIEUWS

Image

Guitige Ouwe Draakjes

Gepost door Tom op 19-10-2019
En dan is het nu tijd voor onze laatste release. Dit spel zal zich ook afspelen in de wereld van Draghan. Vele jaren zijn vervlogen sinds de wapenstilstand in Draghan, de dag waarop zowel draken als mensen beslist hebben om in vrede naast elkaar te leven. Alle inwoners van Draghan vieren deze dag met een race. Deze wordt georganiseerd door mensen, maar gelopen door oude draken. Aan de finish ligt een schatkist gevuld met rijkdom, dezelfde kist die ooit aangeboden werd om de vrede van de draken af te kopen. Hierdoor gebruiken de draken hun verstand nu tegen elkaar en niet tegen de Draghaniaanse bevolking. En vandaag blijk je zelf een draak te zijn... wees dus maar voorbereid.

Guitige Ouwe Draakjes is een racespel vol verrassingen. Elke ronde begint met een draft waarbij je de kaarten zal bemachtigen die je deze ronde kan inzetten. Je gaat wel maar 2 van die kaarten bij jezelf spelen en de rest zal je uitdelen aan je tegenstanders. Je zal dus een mooie combinatie van positieve en negatieve kaarten moeten bemachtigen om in de volgende fase succesvol te kunnen plannen.
Vervolgens speel je de kaarten uit in je eigen tijdlijn en die van je tegenstanders. Daarna worden de kaarten om de beurt uitgevoerd. Door de vele actiekaarten die in het spel zitten, zullen er echter heel wat onverwachte elementen optreden zodat het programmeren van de acties niet zo eenvoudig is als je zou denken. Misschien kom je een minstreel tegen die zo betoverend kan zingen zodat iedereen een kaart moet overslaan, of je hebt weer van die chilipepers gegeten waardoor je winderigheid ervoor zorgt dat je zelf enkele vakken vooruit vliegt terwijl de draken achter jouw liever een stapje achteruit zetten (dit willen ze echt niet ruiken!). Ook boze dorpelingen, kwakzalvers, dieven, ridders, een magische wonderlamp, wervelwinden, vreemde drankjes (waarom drink je die toch op?), oude toverboeken, trollen en zelfs een bigfoot (een zeer knuffelachtig wezen trouwens) kom je tegen. En dit is nog maar een kleine selectie van wat je op je pad zal aantreffen. Heel wat karakters zal je nog herkennen vanuit Once Upon a Dragon.

Door de grote variatie van kaarten (die je niet allemaal in één spel gebruikt), een alternatief extra riskant einde, een extra parcours met gaten in de weg en instortingen waarvoor je moet vluchten, blijft het spel telkens voor nieuwe uitdagingen zorgen.

Bovendien bevat Guitige Ouwe Draakjes enkele extra drakenkaarten voor Once Upon a Dragon en tref je eveneens in Once Upon a Dragon een uitbreiding aan voor Guitige Ouwe Draakjes.

Guitige Ouwe Draakjes is een taalafhankelijk spel dat we zowel in het Nederlands als Engels (met de naam Sneaky Ol’ Dragons) uitgeven. Het is een spel van Lee D’Arcy voor 2 tot 6 draken vanaf 8 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 30 minuten.

1 commentaar

Image
Magnus Crimson
15-2-2020 14:21

Zeer vermakelijk spel! Een aanrader!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht