NIEUWS

Image

Aquatica

Gepost door Tom op 29-1-2022
Duik met Jumping Turtle Games de oceaan in!

Vorig jaar trokken we er op uit met Droomcruise, maar dit jaar zoeken we het dieper. We nemen met Aquatica namelijk een duik diep in de oceaan.

Aquatica is een spel van Ivan Tuzovsky voor 1 tot 4 spelers dat speelt in ongeveer een uurtje.

De diepe wateren van de Oceanen verbergen veel geheimen en onbekende wezens. Tussen de haaien, walvissen, koralen en garnalen leeft een hele beschaving van zeevolkeren. Eeuwenlang hebben de grootste Koninkrijken van Aquatica hun wereld opgebouwd, hun kinderen grootgebracht en onophoudelijk vooruitgang geboekt. Maar nu zijn hun grondstoffen uitgeput en worden ze gedwongen om de Dieptes van de Oceaan te verkennen op zoek naar nieuwe grondstoffen.

Tijdens je beurt moet je een karakterkaart spelen. Hiermee kan je onder andere goud of kracht verzamelen, andere karakters recruiten, locaties veroveren,... Locaties die je verorvert, komen in je spelersbord terecht. Ze geven bonussen die je tijdens je spelbeurt kan gebruiken. Door ze te gebruiken, schuif je de kaarten verder in je spelersbord. Als je een locatie volledig afwerkt, blokkeert deze een positie op je spelersbord, maar met de juiste actie kan je de kaart ook weghalen om ze als schat te bergen en zo mag je ze in je stapel met overwinningspunten plaatsen.

Het afwerken van locaties is een belangrijk en origineel spelmechenisme dat je combineert met het managen van je karakterkaarten volgens het deck-building principe.

Tot slot zal je ook enkele manta’s ontvangen die je kan gebruiken voor specifieke voordelen. Als je een voordeel gebruikt, moet je de manta omdraaien om aan te tonen dat deze uitgeput is. In het spel zitten ook specifieke doelen (zoals het bezitten van 8 handkaarten of het volledig vullen van je spelersbord). Als je hieraan voldoet, mag je zo’n doel claimen met een manta. Je bent je manta dan kwijt, maar je zet hem wel om in bonuspunten.

4 commentaren

Image
Ralf Karsten
13-2-2022 22:58

Nu al benieuwd of jullie ook de uitbreiding Cold Water gaan uitbrengen en zo ja wanneer :-)

Image
Rene
13-2-2022 23:31

Tof dat jullie deze gaan uitbrengen. Staat de uitbreiding ook op het programma om uitgebracht te worden?

Image
Pogo
14-2-2022 13:55

Om te beslissen dat een uitbreiding zal uitgebracht worden, moeten we eerst de verkoop van het basisspel afwachten. Als dit succesvol genoeg is, zullen we zeker ook de uitbreidingen volgen. Een week of twee na de release is dit echter een vraag die we nog niet kunnen beantwoorden.

Image
Jochen
1-10-2022 09:42

Enig idee of de uitbreiding ook op komst is?

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht