NIEUWS

Image

O Dodo

Gepost door Tom op 29-9-2022
Met O Dodo stellen we de derde titel in de Draghan reeks voor. Het spel zal volgende week op Spiel in Essen worden voorgesteld.

Net zoals in de andere Draghan spellen hebben we ook een promo toegevoegd. In het spel kan je een nieuwe held vinden voor Once Upon a Dragon. Het eerste spel van de Draghan reeks.

Lang geleden leefden de dodo's nog onbekommerd in het rijk van Draghan. De kleine dragen waren dol op de gekke vogels en de grote draken lieten ze meestal ongemoeid.
Alles verandert wanneer de Hollanders aan de kust aanmeren. Ze brengen dieren mee die de dodo's nog nooit hadden gezien: ratten, honden, varkens... Al deze vreemde wezens maken jacht op de dodo's en hun eieren. De dodo's maakten geen kans tegen deze brutale rovers.

Of toch? De draken zagen hun speelkameraadjes niet graag verdwijnen en beslisten om hen te helpen. Maar erg handig zijn de draken niet. Eentje waggelt met zijn dikke poten van het ene nest in het andere en een slimmerd pelt argeloos al de eireren af om te zien dat er al kuikens in zitten. Ze kunnen dus zeker je hulp gebruiken. Kan jij de dodo's en draken helpen om zoveel mogelijk eieren uit te broeden en ze te redden van uitsterven?

O Dodo is een push your luck spel waarbij je voortdurend moet kiezen tussen een laag risico of een hoge beloning. Om de beurt speel je een kaart uit je hand en een blinde kaart van de trekstapel. Je voegt de kaarten toe aan de verschillende nesten en de kaarten die je speelt moeten steeds hoger zijn dan de vorige. Probeer de nesten zo groot mogelijk te maken, maar weet ook wanneer je moet stoppen. Als je niet meer in staat bent een hogere kaart te leggen, kan je geen eieren uitbroeden deze beurt en zie je jouw tegenstanders met de vruchten van je harde werk gaan lopen...

Het basisspel is vrij eenvoudig en leert je de principes van O Dodo aan. Dankzij de bijgesloten uitbreidingen en varianten kan je het spel uitdagender maken voor meer ervaren spelersgroepen en verhoog je ook de herspeelbaarheid aanzienlijk.

Het spel bevat ook een solo modus die je ook in een campagnestijl kan spelen. Je begint dan de campagne zonder listkaarten (speciale eigenschappen), maar na elke overwinning mag je een nieuwe listkaart aan je voorraad toevoegen. Zo zal je doorheen de campagne steeds meer mogelijkheden hebben, wat je ook in staat moet stellen om je score steeds uit te breiden. Lukt het je de campagne volledig door te spelen, dan heb je de dodo's gered en zullen ze nog ruime tijd doorheen de Draghan wereld kunnen rondhuppelen!

O Dodo is speelbaar met 1 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is van de hand van Ivo Dekoning en wordt uitgegeven in een Nederlandstalige en Engelstalige versie.

2 commentaren

Image
Jan
30-10-2022 13:13

Beste heer/mevrouw, Vanaf wanneer is dit spel te koop? Met vriendelijke groet, Jan

Image
Pogo
30-10-2022 13:15

Dag Jan, De spellen zijn momenteel onderweg naar ons magazijn. We hopen dat deze in de loop van volgende week arriveren en dan naar de winkels kunnen vertrekken.

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht