NIEUWS

Image

Een blik op de toekomst: Shipyard

Gepost door Pogo op 3-10-2023
Net voor Spiel kunnen we nog een extra toekomstige release aan ons lijstje toevoegen! Shipyard werd in 2009 reeds uitgegeven door Czech Games Edition, maar is toen niet in het Nederlands verschenen. Van Jumping Turtle Games was er toen trouwens nog geen sprake. Vladimir Suchy lanceert nu het spel met een tweede editie waarvan wij de Nederlandstalige versie zullen verzorgen. Onze versie wordt begin 2024 verwacht.

Je stapt in de rol van een schepenbouwer en bent verantwoordelijk voor het aannemen van personeel, aankopen van uitrusting, het huren van een kanaal en in de gunst van de evaluatiecommissies te komen. Acties kies je op het actiespoor.
Je bouwt schepen bestaande uit een boeg, achtersteven en (bij voorkeer meedere middenstukken) met verschillende opties om uitrusting en bemanning toe te voegen. Daarna gaat het schip te water en scoor je punten voor snelheid, bemanning, uitrustig en veiligheid.

Shipyard is speelbaar voor 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar en speel je in ongeveer een half uur per speler. De solo variant is volledig nieuw voor deze tweede editie.

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht