NIEUWS

Image

Word jij onze nieuwe sjamaan?

Gepost door Tom op 4-7-2014
De sjamaan van een Afrikaanse stam is gestorven en er wordt dringend een opvolger gezocht. Naar aloude traditie organiseert de stam een struisvogelrace en alle sjamaan wannabes kunnen deelnemen aan een kleine pronostiekwedstrijd. Diegene die de beste voorspellingen aflevert wordt de nieuwe sjamaan.

Wil je jezelf ook kandidaat stellen? Dat kan met onze nieuwe titel die we later dit jaar zullen uitbrengen. We hebben ondertussen onze overeenkomst gesloten om Banjooli Xeet van Asylum Games uit te brengen in een versie voor de Benelux met spelregels in het Nederlands en Frans.

In het spel krijgt elke speler een geheime opdracht met de volgorde waarin je wil dat de struisvogels de eindmeet zullen passeren. Je krijgt punten voor de top-3, maar vooral als je de laatste positie correct hebt kan je een mooie score verdienen. De struisvogels kan je bewegen met behulp van gekleurde dobbelstenen, maar verwacht je niet aan een vlotte race. Onderweg krijg je vele obstakels zoals bijvoorbeeld krokodillen, lavaplatformen en een smalle brug. Je zal ook bessenstruiken tegenkomen die de struisvogels kunnen onderzoeken. Wat ze daarin vinden kan zowel goed als slecht uitdraaien. Struisvogels kunnen ook over elkaar springen om wat tempo te krijgen, maar wees voorzichtig, want als een struisvogel schrikt steekt hij zijn kop in het zand en staat hij stil!

Het parcours kan je zelf samenstellen en hierdoor is elke race anders. Je kiest zelf de lengte en moeilijkheidsgraad aangepast aan de wensen van de spelers.

Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en je speelt het in een half uurtje.

Het staat wel nog niet vast dat we als naam Banjooli Xeet zullen kiezen of dat we deze nog zullen wijzigen. Dit zou in de volgende weken duidelijk moeten worden. Suggesties zijn altijd welkom!

Er zijn al enkele reviews in het nederlands beschikbaar:
De Tafel Plakt
Spinli

Een blik op het spelmateriaal:De doos:

2 commentaren

Image
Asylum Games
7-7-2014 20:20

Great Tom!! In Spain we are very proud of that!!

Image
Asylum Games
7-7-2014 20:21

By the way: Heel hartelijk bedankt!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht